Leserommet anmelder barnebøker #2 – Hoppalong – Dammen med det grønne monsteret

23 jan

Da var det på tide å anmelde en barnebok igjen. Jeg leser mye bøker med barna mine, og det er koselig å anmelde barnebøker også.

Denne boken har jeg fått tilsendt av forfatteren, Per Mikkel Haldorsen. Han debuterte som barnebokforfatter i November. Til daglig jobber han i barnehage, så han vet hva barna vil lese!

I boken møter vi Ekornet Hoppalong. Han hopper rundt på eventyr i skogen og hjelper vennene sine. Han kommer opp i mange morsomme situasjoner. Barna mine syntes det var litt morsomt at han hoppet så ivrig bortover at han mistet nistematen han hadde pakket med seg. Lillemor på 3 år syntes det var gøy at vennen til Hoppalong hadde mistet en smokk (sutt) og at Hoppalong måtte hjelpe til med å få sutten tilbake, mens storebror på 5 egentlig synes det er litt teit med smokker. (Han har aldri brukt smokk), mens det flotte kartet i permen derimot fanget femåringens interesse. Han venter spent på om det kommer en historie fra flaggermus hulen.

Alt i alt en bra barnebok som er skrevet på barnas premisser. 3 åringen i huset elsker boken og vil lese den om og om igjen. Femåringen som ikke er så glad i smokker vil helst bare se på kartet og lage sine egne historier ut i fra det han ser på kartet. En skattejakt hadde vært spennende mener han!

En godt gjennomført bok, det flotte kartet fanger interessen til barna og åpner for mulige oppfølgere om Hoppalong, de gleder vi oss til å lese! Det er tydelig at forfatteren vet hva barn vil lese om. Veldig spennende at forfatteren har valgt å gi ut boken på egenhånd uten samarbeid med forlag. Jeg ønsker han lykke til i prosessen, jeg tror absolutt at dette er en bok mange barn vil falle for.

Det slår meg også at dette konseptet ville passet godt som en iPad app.

Boken kan kjøpes her.

Her kan du lese intervju med forfatteren og her kommer du til bokens hjemmeside.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: