Lest: Slakteren

22 nov

 

Tittel: Slakteren
Forfatter: Øystein Wiik
Aschehoug 2011
Antall sider: 448

Tom Hartmann har en egen evne til å rote seg borti høyspente kriminelle miljøer. Nå drar han til Cap Ferrat i Sør-Frankrike, til sin gamle studiekamerat Eddie Jones, som har en forretningsidé å foreslå. Problemet er bare at Eddie også har liket av en vakker kvinne i bagasjerommet på bilen.
Samtidig får Toms ekskone, politietterforskeren Cathrine Price, en høyst spektakulær drapssak på bordet: Levningene av den fryktede kritikeren Gerhard Elming ankommer Galleri PL i Oslo midt under en vernissage. Anrettet som en grotesk kopi av et av verdens mest berømte kunstverk.

Denne boken var jeg så heldig at jeg fikk tilsendt som et anmeldereksemplar fra Aschehoug.  Dette er Øystein Wiik sin oppfølger til debutboken Dødelig applaus. Jeg har ikke lest Dødelig applaus enda, men jeg syntes ikke at det la noen demper på historien i Slakteren. Det er noen referanser til hendelsene i den første boken, men igjen det var ikke noe hinder for å kunne holde tråden i denne boken.

Historien spinner rundt den kulturglade Tom Hartmann og hans ekskone og etterforsker Cathrine Price. Tom reiser til den Franske Rivieraen for å møte sin gamle venn Eddie Jones for å diskutere forretninger, hjemme jobber Cathrine med etterforskningen av et brutalt og oppsiktsvekkende drapå på kunstkritikeren Gerhard Elming. Flere drap dukker etterhvert opp, både i Frankrike og her hjemme i Norge og klappjakten på mordere starter.

Øystein Wiik har en utrolig bra fortellerstil. Boken er gjennomført spennende og det er vanskelig å legge den fra seg. Drapene er grusomme og spektakulære, konfliktene er mange og jeg sitter stadig vekk med følesen av at jeg vet hvem gjerningsmannen er, men stadig vekk skjønner jeg at jeg tar feil. Når morderen til slutt ble avslørt må jeg innrømme at jeg ble ganske overrasket. Som enhver god krim roman er alt nemlig ikke slik som man tror det er.

Øystein Wiik sin første bok ble nominert til Rivertonprisen, nå har jeg ikke lest den men om dersom den bare var halvparten så bra som Slakteren har jeg ingen problemer med å skjønne hvorfor den ble nominert.

Slakteren er en bok for deg som elsker krim, og jeg tror nok denne boken havner under mange juletrær i år.

Har du lest slakteren? Hva mener du om boken?

Reklamer

3 kommentar to “Lest: Slakteren”

  1. Tone november 23, 2011 kl. 9:23 am #

    Jo flere omtaler jeg leser om boka, jo mer skjønner jeg at jeg er nødt til å få tak i den snart. 😉 Likte debuten godt, så har bygd opp en del forventninger til denne nå…

  2. Tone januar 11, 2012 kl. 4:45 am #

    Jeg likte debuten godt jeg også, så gled deg om du tenker å lese den 😉 Slakteren skuffet meg litt må jeg innrømme, jeg synes ikke den var like gjennomført og jevn, men ok likevel. Jeg leser gjerne mer av Wiik i framtiden. 🙂

  3. Tone januar 11, 2012 kl. 4:47 am #

    Oi, haha, scrollet meg så langt ned da jeg skulle skrive kommentar i sted, at jeg ikke så at det var jeg selv som hadde kommentert helt øverst der. Jeg skumleste og tenkte det var noen annen, derfor jeg skrev «likte debuten godt jeg også», hehe. Sånn kan det gå når det går fort i svingene gitt 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: