Lest: Den hvite dronningen

8 nov

Tittel: Den hvite dronningen
Originaltittel: The White Queen
Forfatter: Philippa Gregory
Oversetter: Guro Dimmen
Bazar Forlag 2011
Antall sider: 412

Kjærlighet og tragedie i det engelske kongehus Storslått historie fra Rosekrigen om makt og intriger, om allianser og spill i kulissene, om kjærlighet og sterke familiebånd – og en dronning som gjør alt for å sikre sin familie. Den hvite dronningen er første bind i en trilogi om mektige kvinner under Rosekrigene (1455-1485). “Den nålevende dronningen av historiske kriminalromaner er Philippa Gregory. Hennes romaner er fylt av sterke, målbevisste kvinner som tar skjebnen i egne hender …” Financial Times “Dette er mesterlig fortalt og historisk skjønnlitteratur på sitt aller beste.” Romantic Times BOOKreviews

 

Jeg elsket Søstrene Boleyn når jeg leste den for noen år siden, så jeg gledet meg kjempemasse til å lese Den hvite dronningen og den skuffet overhodet ikke. Jeg klarte rett og slett ikke å legge fra meg boken.

Jeg blir så facinert av å lese om engelsk historie. Det å lese om hvordan kongene kjempet om tronen, hvordan de dolker hverandre i ryggen i det ene øyeblikket for så å innsmigre seg i det andre øyeblikket. Philippa Gregory klarer å gjøre historien levende. Språket er levende og lett, her er det ikke noe tungt og vanskelig språk.

Den hvite dronningen er første bok i en triologi om rosekrigene, og jeg må innrømme at jeg gleder meg veldig til å lese de to neste bøkene i triologien.

Boken kommer med et «innebygd» bokmerke i form av et bånd. Dette likte jeg veldig godt! Jeg håper flere forlag vil gjøre dette i fremtiden.

Har du lest Den hvite dronningen? Hva synes du?

Reklamer

Én kommentar to “Lest: Den hvite dronningen”

  1. Tone november 23, 2011 kl. 1:55 am #

    Jeg har ikke lest den, men har store planer om det. I likhet med deg likte jeg Søstrene Boleyn, så jeg har lyst til å se nærmere på andre bøker av forfatteren også. Hun har vel skrevet noen og 20 hvis jeg husker riktig i farten, så det er nok å velge av… 🙂

    Innebygde bokmerker er genialt! Jeg har mange papp-bokmerker her hjemme, men er flink til å rote dem bort, hehe…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: