Lest: Sirile gentlemen søkes

6 okt

Tittel: Sirile gentlemen søkes

Originaltittel: Sirila gentlemän sökes

Forfatter: Karin Brunk Holmqvist

Oversetter: Kirsti Vogt

Silke Forlag 2011

Antall sider 257

Sirile gentlemen søkes. Vi er to enslige damer, 81 og 79 år, hvorav en er litt halt. Vi søker hver vår kavaler. Vi ser gjerne at dere bor i Tomelilla eller i nærheten, og har bil, slik at dere kan kjøre oss til Kivik når frukttrærne blomstrer. / Siste forsøk /

Det skjer ting i livet, både forargelige og gledelige ting.
Det er forargelig at Tomelilla kommune skal bygge en ny vei tvers over Almas og Margits tomter. Men hvis damene ikke hadde blitt tvunget til å flytte, hadde de ikke kommet til Solgläntan aldershjem. Da hadde de ikke skaffet seg sitt livs første langbukser – med strikk i livet. Da hadde de ikke tatt aldershjemsbestyreren på fersken i armene på kommunalråden, og Alma hade ikke tenkt ut sin listige plan. Og de hadde i hvert fall ikke satt inn en kontaktannonse i avisen. Men slik ble det.

Du tror kanskje at en bok som handler om to eldre damer som må flytte fra hjemmene sine kanskje ikke akkurat er underholdende lesing? Da trodde du feil. Denne boken er herlig og varm. Dette er virkelig dam med ben i nesa og som vet å bane sin egen vei og jeg håper virkelig at jeg selv blir slik når jeg blir 80 år.

Dette er en ordentlig glad-bok. Jeg var i konstant godt humør når jeg leste den og den fikk meg til å glede meg til min egen alderdom. Boken viser oss at vennskap og humor ikke tilhører noen alder, men at livet blir til det vi gjør det til selv. Dette er en bok du trygt kan lese og kose deg med uansett alder!

Reklamer

Én kommentar to “Lest: Sirile gentlemen søkes”

  1. Groskro oktober 6, 2011 kl. 6:42 pm #

    Åja, den var en skikkelig glad-bok 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: