Lest: Cassias Valg

27 aug

 

Tittel: Matched Cassias Valg

Originaltittel: Matched

Forfatter: Ally Condie

Oversetter: Hege Mehren

Mangschou 2011

Antall sider: 392

Kilde: Anmeldereksemplar

I Samfunnet er det funksjonærene som bestemmer. Hvem du skal elske. Hvor du skal arbeide. Når du skal dø.

Cassia har alltid stolt på systemet. Ingen høy pris å betale for et langt liv, en perfekt jobb, den ideelle ektefelle. Så da bestevennen viser seg på skjermen som hennes match, er hun ikke i tvil om at han er den rette for henne. Ikke før et annet ansikt, et kort øyeblikk, dukker opp på skjermen før den går i svart. Snart stilles Cassia overfor umulige valg, mellom Xander og Ky, mellom den trygge tilværelsen hun kjenner, og en vei ingen annen har våget å gå før – et valg mellom lojalitet og lidenskap. (Fra Mangschou.no)
Jeg har alltid synes det er spennende å lese om teorier om hvordan verden blir i fremtiden. I Cassias Valg møter vi Cassia en helt normal tenåringsjente som bor i fremtiden. Samfunnet styrer livene til innbyggerene. De bestemmer hva man skal spise, hvor man skal bo, hvor man skal jobbe og hva man skal jobbe med, hva man skal lese og hva man skal ta seg til på fritiden sin. De bestemmer rett og slett alt, også hvem du skal dele resten av livet ditt med og når du skal dø. I Samfunnet blir ingen eldre enn 80 år.
Cassia blit matchet med en av sine beste venner, men ved en «feil» informerer også Samfunnet Cassia om at hun er blitt matchet med en annen av sine venner. Cassia gjør det mange i samfunnet har mistet evnen til nemlig å tenke selv.
Dette er en veldig spennende og interresant bok. Den er lett å lese, muligens fordi det er en ungdomsroman men selv om jeg er voksen synes jeg ikke det at boken er en ungdomsroman ødela noe for meg. Tvert i mot. Boken er velskrevet og forfatteren klarer å bygge opp spenningen.  Dette er bok nr 1 i en triologi og jeg kan nesten ikke vente til bok nr 2 i triologien kommer ut, desverre må vi pent vente til våren 2012 før neste bok kommer ut.
Dersom du vil lese mer om boken Matched eller forfatteren Ally Condie kan du klikke deg inn på boken sin egen hjemmeside.
Har du lest Cassias Valg? Hva mener du?
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: