Lest: Kretsen

22 aug

 

Tittel: Kretsen

Forfatter: Alexandra Beverfjord

Gyldendal 2010

Antall sider: 320

Den 19 år gamle BI-studenten Helle Isaksen blir funnet drept i sin egen leilighet. Senere forsvinner andre jenter med tilknytning til Helle, for så å dukke opp igjen som torturerte lik.

Krimreporter Joakim Lund Jarner og kollegaen Agnes Lea får i oppdrag å dekke drapet. Saken leder dem til noen av samfunnets mektigste, men også mørkeste sfærer. Snart er deres egne liv i fare …

Denne boken var jeg så heldig at jeg vant i Gyldendals månedlige pocketslipp. Jeg gledet meg veldig til å lese den, blandt annet med bakgrunn i en bokanmeldelse jeg leste på bloggen til Bokelskerinnen.

Boken er spennende fra start til slutt og det er vanskelig å lege boken fra seg, det er kanskje derfor jeg leste den ferdig på et par dager. Aleksandra Beverfjord er selv journalist og det skinner godt igjennom i boken at hun kjenner miljøet i de store avisene fra innsiden.

Første gangen jeg leste om boken må jeg innrømme at jeg tenkte «Ånei, ikke enda en krim med journalister som hovedpersoner», jeg trodde konseptet var blitt brukt opp med Liza Marklund og Stieg Larsson sine bøker. Heldigvis tok jeg grundig feil.  Aleksandra Beverfjord klarte å gjøre sjangeren til sin egen og jeg håper hun skriver flere bøker om journalistene Joakim Lund Jarner og Agnes Lea.

Jeg håper virkelig Aleksandra Beverfjord skriver flere bøker om Joakim Lund Jarner og Agnes Lea for dette er den beste krim boken jeg har lest på lenge.

Reklamer

Én kommentar to “Lest: Kretsen”

  1. Groskro august 22, 2011 kl. 7:21 pm #

    Dette er en kjempebra krim. Jeg leste den ut på noen få dager, jeg greidde ikke å legge den fra – så bra var den 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: