Lest: Annas Skjebne 5 – Brevet

2 aug

 

Tittel: Annas Skjebne 5 – Brevet

Forfatter : Ellinor Rafaelsen

Cappellen Damm 2011

Antall sider:254

Fire år gamle Anna Johnsen hentes av vergerådet og plasseres hos Helga og Nils Bergmoen. Det dypt religiøse ekteparet ser det som sitt kall å redde henne fra det syndige livet i Ura. Da de bestemmer seg for å bli misjonærer, blir Annas tilværelse brått forandret.

– Hvem er hun? spurte Anna med rar og fremmed stemme, og skjøv ham fra seg.- Hvem er hvem? Hva snakker du om?Martin var langt fra edru, det både så og hørte hun på måten han snakket på da hun tente nattbordlampen og kunne se ordentlig på ham.- Hun som bruker parfyme med en duft av roser.- Parfyme? Han så uforstående på henne. – Jeg bruker da ikke parfyme.- Nei, nettopp! Anna satte seg opp, så langt fra ham som mulig. – Det er derfor jeg spør om hvem hun er, kvinnen som bruker den, sa hun med den samme grad av kulde i stemmen som den hun følte innvendig.

 

I bok nummer fem i serien Annas Skjebne har Anna akkurat kommet til India sammen med ektemannen Martin Clarck og hans familie. Under dramatiske omstendigheter føder hun Emilia deres første og eneste barn. I boken får vi et innblikk i overklasselivet blandt britene i India og vi se også hvordan Anna sitt liv forandrer seg fra å være en britisk overklassefrue til en enke uten tilhørlighet. Hun finner så et brev fra sin ukjente Norske familie, et brev som svigermoren har gjemt i mange år. Hvor veien går videre kan vi lese i neste bok som kommer 25 August.

Denne boken kommer jeg nok alltid til å huske, det var boken jeg satt oppslukt i på bussen hjem fra jobb 22 Juli. Bussen skulle gått fra bussterminalen 15.20 men var noen minutter forsinket, så jeg var allerede langt inne i min egen verden da bussen kjørte fra bussterminalen ca 15.25, vi var kommet ut av bussterminalen og var på vei forbi Oslo City når det smalt. Resten av min historie om den grufulle dagen kan du lese her.

Det tok et par dager før jeg klarte å fortsette på boken, og det var tungt å komme i gang igjen fordi minnene strømmet på hver gang jeg åpnet boken. Men jeg kom meg gjennom og det er jeg glad for! Dette er en serie jeg er blitt veldig glad i – faktisk så glad i at jeg har valgt å abbonnere på den, noe jeg aldri før har gjort med en bokserie. Ellinor Rafaelsen skriver på en måte som fanger meg og holder oppmerksomheten min. Det at handlingen ikke bare foregår i Norge, men faktisk allerede har tatt oss med til Sverige, London, Australia og India gjør at det er spennende å lese bøkene. Konseptet med at ung gårdsjente vokser opp på en gård et eller annet sted i Norge begynner nemlig å bli litt oppbrukt, derfor ble jeg kjempeglad når jeg så at Ellinor Rafaelsen har valgt å legge handlingen også andre steder i verden.

Jeg gleder meg til neste bok kommer 25 August! Og siden jeg abbonnerer kommer boken i posten et par dager før.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: