Lest: Paradisøya

19 jul

Tittel: Paradisøya

Originaltittel: Luxury

Forfatter: Jessica Ruston

Oversetter: Anne Maria Røe

Cappellen Damm 2011

Antall sider: 480

 

 

Maryanne knuser kjærestens hjerte når hun forelsker seg i hans beste venn, Logan. Men selv om Logan går seirende ut av trekantforholdet, kan man ikke kapre både drømmekvinnen og drømmejobben – og leve et liv i luksus – uten å skaffe seg noen fiender på veien.

Nicolo, mannen som ble forlatt, bestemmer seg tidlig for å ta hevn. I årevis venter han bare på å finne det rette øyeblikket til å knuse Maryanne og Logans voksende imperium.

Muligheten byr seg når Logan vil oppfylle sin gamle guttedrøm: Han bygger et fantastisk luksushotell på en paradisøy – kun for de eksepsjonelt rike og glamorøse.

 

Dette er en bok jeg ble inspirert til lese etter å ha sett dette blogginnlegget på Cappelen Damm sin egen forlagsblogg. Den nye underholdningsserien Jordbær og Champagne ble beskrevet på en måte som fikk meg til å tenke at dette er bøker for meg.  Oda Skard i Cappelen Damm beskriver serien Jordbær og Champagne på denne måten: (hentet fra bloggen til Cappelen Damm, se link over): «En idémyldring førte til et ønske om en serie med stilfulle, elegante underholdningsromaner for damer-som-ikke-lenger-er-i-begynnelsen-av-tjueårene-men-som-ikke-er-kjerringer-heller, fulle av intriger, eleganse, skandaler og glamour. Litt Frustrerte fruer, litt Dynastiet (dog i moderne form), litt Sex og singelliv. Ideen til JORDBÆR & CHAMPAGNE var født, og snart var bokjakten i gang.»

Boken har alt som er beskrevet om serien. Her er det knuste hjerter, rivalisering, luksus, og ikke minst skandaler. Dette er chick-lit for oss som ikke lenger er 19-20 år.

Boken dreier seg rundt Logan og Nicolo, de traff hverandre på Harvard og sammen med Johnny, Logan sin barndomsvenn bestemmer de seg for å skape noe stort. De grunnlegger en hotellkjede og gjør det bra allerede som studenter, guttene jobber hard og bevisst for å nå målet sitt. Logan faller for Maryanne, Nicolo sin store kjærlighet og Nicolo avslører forholdet idet Maryanne har gitt Logan sitt ja.

Begge snudde seg samtidig, to skyldbetyngede ansikter som stirret på mannen de hadde forrådt. Nicolo sto et par meter unna med en avis stukket under armen og en nytent sigarett halveis til munnen, og han stirret på dem. Eller, nærmere bestemt på hånden hennes. Hun hadde aldri sett en person i sjokk på den måten før, så full av vantro. Det var som om hjernen hans nektet å absorbere det øynene hans så. Alle nerveimpulser var som frosset for å beskytte han fra det grusomme sjokket.

Nicolo glemmer ikke sviket å gjør sitt for å stikke kjepper i hjulene for Logan og Johnny sitt hotellimperium uten å bry seg nevneverdig om hva som skjer med menneskene som måtte komme i veien. Når man blandet dette med en forsmådd pillemisbrukende hustru, luksushoteller verden over, utro medarbeidere og barn som går sine egne veier blir det en uslåelig kombinasjon.

Jeg likte veldig godt alle detaljene som ble beskrevet i boka; blandt annet hvordan strendene har innebygde nedkjølingssystemer slik at rike gjester ikke skal brenne seg på føttene. I boka får vi presentert hovedpersonenes livshistorie, og vi kan se hvorfor de er blitt som de er blitt. Feil gjøres på nytt og de går i sine foreldres fotspor. Et liv i glamourens sus og dus er ikke nødvendigvis et lykkelig liv.

Dette er en verden som er så langt fra min som det går an, men det er derfor boken blir så interresant og underholdende. Det er lett å forsvinne inn i en drømmeverden, men jo mer penger du har jo større blir problemene også.

Jeg kan absolutt anbefale boken videre, spesielt til deg som er glad i chick-lit bøker men kanskje føler at du har lest litt for mange av dem. Denne boken tar nemlig chick-lit sjangeren til helt nye høyder. Den kan vel egentlig ikke klasifiseres som en chick-lit, men en bok som passer for oss som har lest chick-lits i hele 20 årene. Boken går iallefall inn blandt mine favoritter, og jeg gleder meg til å lese neste bok i Jordbær og Champagne. Den kommer allerede i August.

Boken blir nå overlevert til min venninne som skal til Kreta – dette er jo tross alt A Perfect Beach Read!

Til slutt noen ord om forfatteren Jessica Ruston. Jessica ble født i Warwickshire i England i 1977 og bor nå i London, i tillegg til å være forfatter jobber hun som freelance journalist. Paradisøya er hennes debutroman og ble utgitt i 2009, i 2010 kom hennes andre roman «To touch the stars» som også vil bli utgitt i serien Jordbær og Champagne.

Her finner du Jessica Ruston sin hjemmeside.

Reklamer

2 kommentar to “Lest: Paradisøya”

  1. siljeblomst juli 19, 2011 kl. 8:44 pm #

    Flott omtale! Jeg ser at denne boka må være perfekt sommer/strandlektyre med kjærlighet, luksus og intriger 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lest: Stjernehimmel « leserommet - januar 24, 2012

    […] er Jessica Ruston sin andre roman, den første; Paradisøya har jeg anmeldt her. Foreløpig har hun kun gitt ut disse to romanene, men ut i fra hjemmesiden hennes forstår jeg det […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: