Leses nå: Brente Skygger

27 jun

 

Tittel: Brente Skygger

Originaltittel: Burnt Shadows

Forfatter: Kamila Shamsie

Oversetter: Linn Øverås

Gyldendal 2010

Antall  sider 391

 

Hiroko Tanaka står på en veranda i Nagasaki. Det er den 9. august 1945, hun er tjueen år gammel og dypt forelsket i mannen hun skal gifte seg med, Konrad Weiss. Plutselig blir verden hvit foran øynene på henne. Så stillhet før lyden av smerte og redsel fyller luften. Amerikanerne har sluppet atombomben. Den har tillintetgjort alt Hiroko kjenner.

To år senere reiser hun til Dehli på søken etter en ny begynnelse. Der flytter hun inn hos Konrads halvsøster, Elizabeth, hennes mann, James Burton, og deres tjener, den karismatiske Sajjad Ashraf.

Brente skygger er et gripende drama som krysser generasjoner, kulturer og kontinenter. Mellom atombomben over Nagasaki i 1945 og angrepene på World Trade Center i 2001, transporteres leseren fra det ene krigsherjede landskapet til det andre; fra koloniherrenes herskapsvillaer til storbyens slumområder, den afghanske ørkenenes treningsleir og de rikes utsikt over Manhattan. En historie om hvordan brudd skaper ny kontinuitet, nye fiender og nye venner, og hver slutt en ny begynnelse.

 

Jeg er veldig fascinert av litteratur om de menneskelige historiene bak historiske bevigenheter. Fra jeg så coveret på boken visste jeg at denne skulle bli med meg hjem. En bok som binder sammen atombombene i andre verdenskrig og 11 September måtte jeg bare lese. Jeg er godt i gang og jeg er oppslukt av hvor godt forfatteren binder sammen to slekter.

Forfatteren Kamila Shamsie er for meg totalt ukjent. Men jeg er spent på hva mer hun har å by på.

Jeg kommer tilbake med en mer detaljert evaluering av boken når jeg den er ferdiglest.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: